VATANDAŞIN ÇİĞ SÜTE İLGİSİ ARTTI

İSTANBULLULARIN ÇİĞ SÜTE TALEBİ ARTTI

2017 yılında İstanbulluların çiğ süte olan talebi arttı. Günlük 2 bin gezici sütçü ile 250 ton çiğ süt satıldığı saptandı. Bir zamanlar altın çağını yaşayan mahalle sütçüleri; her gıdanın kutuya girip raflarda satışa sunulduğu süreç ile birlikte giderek sayıları azalmaya başladı.

Çağımızın vebası kanser ve birçok sağlık problemin ortaya çıkması sonucu konunun uzmanları geleneksel beslenme sürecine dönülmesi yönünde kamuoyunda çeşitli açıklamalar yapmaya başlaması neticesinde başta yoğurt olmak üzere çoğu gıda maddesi evlerde üretilmeye devam ediyor. Oluşturulan kamuoyu neticesinde sokak sütçüleri de, mahalle aralarında tekrar süt satmaya başladı. İstanbulluların çiğ süte talebi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Gün içinde 2000 bin gezici sütçü, 250 tona yakın çiğ sütü İstanbullara satıyor.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, gezici sütçü esnafının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Faik Yılmaz, “İstanbul Gezici Sütçüler Esnaf Odamızdan aldığımız bilgilere göre İstanbullular çiğ süt tüketimini giderek sevmeye başladı. Mandıralarda üretilen 250 tona yakın çiğ süt, 2000’ini aşkın gezici sütçü tarafından mahalle aralarında litre fiyatı 2.5-3 TL arasında bir fiyat ile satılmaktadır. Hem bilimsel olarak da kanıtlanan geleneksel beslenme sürecine ilgi süt satışlarını arttırmıştır.” dedi.