Virüs ve bakteriler, mikroskop ortamında bile gözle görülemeyecek kadar küçük organizmalardır. Küçük olmalarına rağmen insanlarda oluşturdukları enfeksiyonlar oldukça büyüktür… Yemek yediğimiz tabak, ağzımıza aldığımız kaşık, su içtiğimiz bardak, ekmek kestiğimiz tahta kimyasallar ile temizlense bile belirli oranda bakteri ve virüs içerir…
İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası, İstanbul ve genelinde hizmet veren lokanta ve restaurantlarda kullanılan tüm malzemeleri nano teknoloji ile steril etmeye hazırlanıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Sait KARABAĞLI, “Hastalıkların bulaşma ve geçiş yolu bakteri ve virüsler ile oluyor. Dokunduğumuz bir çok malzemede belirli oranda bakteri ve virüs içeriyor. Herhangi bir kimyasal ile temizlesek bile yine belirli oranda bakteri ve virüs geride kalıyor. Onlarla bir şekilde temas ediyoruz. Bazen bu geçişlerdeki bulaşmalar sonucu telafi edilmeyen sağlık problemleri ile de karşılaşıyoruz. Saydığımız bu sebeplerden dolayı lokantalarda ve restaurantlarda kullanılan malzemeleri nano teknoloji yardımı ile günlük temizleme sürecini başlattık. Hedefimiz İstanbul genelindeki tüm lokanta ve restaurantların aynı hijyen standartında hizmet vermesidir” diyor.
İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası steril lokantalar proje sorumlusu İsmail TÜRK, “Amerika Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ultraviyole ışınlarının kullanıldığı cihaz ile sterilizasyonu yapıyoruz. Ultraviyole ışık teknolojisi ile 20 saniye içinde belirlenen zemin %99.9 oranında steril oluyor” diyor.