İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği / İSTESOB

GÖSNAN, ÇÜÇÜRE, LAĞMAN YA DA MANTI DENEMEK ISTIYORSANIZ UYGUR MUTFAĞINA GITMELISINIZ

2

Tursun CAN, 5 yıl önce Doğu Türkistan’dan Türkiye’ye gelmiş. Yapabileceği en iyi işi, Uygur mutfağının damak tatlarını sergilediği lokantasını Aksaray’da iki yıl önce açmış. 15 Uygur Türk’ü mutfakta çalışıyor. Suyukaş, Uygur mantısı, Gösnan, Çüçüre, lagman vs… birbirinden lezzetli Uygur yemeklerini esnaf lokantası tadındaki restaurantında yemek severlerin beğenisine sunuyor. Orta Asya’dan gelen Türk’lerin uğrak mekanlarından birisi olan lokantada yemek sonrası Uygurlara has yeşil çay ikramı yapılıyor —

Exit mobile version