Şöyle bol köpüklü ve okkalı bir Türk kahvesine kim hayır diyebilir. Hele de mangaldaki köz ateşinde olursa.
Türk kahvesinin yararlarını saymakla bitmez. Içilen Türk kahvesinin kalın bağırsak kanserlerinin önlenmesinden tutun da, zihnin açık kalmasına kadar bir çok faydası var.
Beylikdüzü’nde babalarından devr aldıkları işletmeyi büyüten ve yenileyen ama eski tatlardan vazgeçmeyen Garip Usta Pastaneleri işletmelerinde yeni bir uygulamaya geçiyor. KENDI KAHVENI KENDIN YAP!
Garip Usta Pastaneleri işletmecisi Sevilay GÖK, “Hepimizin farklı damak alışkanlıkları vardır. Çocuğumuz bu alışkanlıkları gittiğimiz yerde de ararız. Türk kahvesi aslında bir kültürdür. Diğer kahveleri yolda veya başka bir yerde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ama Türk kahvesinin kendine has ritüelleri var. Fincanından cezvesine kadar farklıdır. Müessese olarak müşterilerimizin kendini evinde hissetmesini ve alıştığı damak tadını arkadaşları ile birlikte geçireceği anlarda da yakalamasını istedik. Isteyen müşterilerimiz kendi kahvelerini köz ateşte yapabilir. Kadınlar kendilerine has Türk kahvesi ile birlikte bizim önerimiz olan zencefilli, hurmalı, meyve kurulu olanları da yapıyorlar” diyor.