ERKAN ESNAF VE SANATKAR İLE BULUŞTU

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde, oda başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Oda başkanları, esnaf ve sanatkarın taleplerini Milletvekili Erkan’a iletti. Erkan, TBMM’de esnaf ve sanatkarın sesi olacağını kaydetti.

Erkan, esnaf ve sanatkar ile İstanbul’da buluştu. 12 yıl,  Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü yapan Erkan, milletvekili olduktan sonra da esnaf teşkilatlarıyla yakın mesaisini sürdürmeye devam etti. Erkan, Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçekleşmesinde esnaf ve sanatkarın da önemli rolü olduğunu söyledi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ GÜÇLENDİRİLSİN

Toplantıda, mesleki eğitim merkezlerinin özel sektörün 15 yıl gerisinde kaldığı ifade edildi ve oda başkanları mesleki eğitim merkezlerinin teknik ve teknolojik altyapısının güçlendirilmesini istedi. Esnaf temsilcileri, artan kiralar nedeniyle gider maliyetlerinin arttığına dikkat çekti. Oda başkanları, gıda sektöründe bazı ürünlerin yüzde 1 KDV ile alınmasına karşın yüzde 10 KDV ile satıldığını aktaran esnaflar, bu durumun esnaf ve sanatkarı mağdur ettiğini ifade etti.  Erkan, KDV konusunun yakın zamanda çözüleceğine ilişkin müjdeyi oda başkanlarıyla paylaştı. Erkan, Türkiye’nin geleceğinin mesleki eğitim olduğunu belirtti.

Toplantı sonunda İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mesut Şengün, Necmettin Erkan’a takdimde bulundu.