Mehmet Akif KÖSE, 14 kardeş olan ailenin 7 numaralı üyesidir Rize’den taşı toprağı altın diyerek İstanbul’a gelir. Önce bulaşıkçılık, garsonluk, kalfalık , ustalık derken Çayelinde çeşitli lokantalarda çalışıp 2001 yılında 4 masanın sığdığı Samatya’daki dükkanını açar. Ilk zamanlar dükkanda 3 kişi çalışırken, bugün 5 büyük şube ile 110 kişiyi istihdam eder.
Erzurum’un Ispir ilçesinde dere kenarında yetişen “İspir’in şeker fasulyesi”ni tereyağı ile birleştirip ortaya damak çatlatan bir lezzet çıkarır. Kuru fasulye pilav ve yanında kuru soğan veya turşu geçmişten bu yana yediden yetmişe hepimizin milli yemeğimizdir. Mehmet Akif KÖSE, “Hedefim milli yemeğimizi Avrupa başkentlerine ve okyanus ötesine New York’a taşımak” diyor.